Με μια ματιά
Σημεία εξυπηρέτησης
Ψηφιακά σημεία παροχής
- Δεν παρέχεται ψηφιακά
Αριθμός δικαιολογητικών
Κόστος
Παρέχεται χωρίς κόστος
Εκτιμώμενος χρόνος
2 μήνες
Περιγραφή
ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό ή/και
Καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν το κρέας στον τελικό καταναλωτή. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις.Βασικές πληροφορίες
Θεσμικός φορέας
Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα
Παρέχεται σε
Παρατηρήσεις
Τελευταία ενημέρωση
27/05/2024
Αίτηση
Τύπος αίτησης
Κατάθεση
Κατατίθεται από
Τίτλος
Σημειώσεις
β) τη διεύθυνση κατοικίας του φυσικού προσώπου ή την έδρα του νομικού προσώπου, γ) το εμπορικό σήμα της επιχείρησης τροφίμων, αν υπάρχει,
δ) το είδος της δραστηριότητας.Τι θα χρειαστείτε
Μέσα εξακρίβωσης της ταυτότητας, ταυτοποίησης και υπογραφής
Ταυτοποιητικό έγγραφο
-
1
1
Κάτοψη της Εγκατάστασης του σφαγείου. ...
Κάτοψη
Κάτοψη της Εγκατάστασης του σφαγείου.
Κατάθεση από: Κατάθεση από τον αιτούντα (δια ζώσης ή ταχυδρομικά)
Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα
Σημειώσεις: Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) των εγκαταστάσεων με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων και τοποθέτηση του βασικού εξοπλισμού στο χώρο.
-
2
2
Περιγραφή της Δραστηριότητας ...
Σχέδιο δράσης / υλοποίησης
Περιγραφή της Δραστηριότητας
Κατάθεση από: Κατάθεση από τον αιτούντα (δια ζώσης ή ταχυδρομικά)
Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα
Σημειώσεις: Ακριβή περιγραφή της δραστηριότητας με ιδιαίτερη μνεία στη δυναμικότητα.
Προϋποθέσεις
-
1
Ποσοτικές
Τα αγροκτήματα εκτροφής πουλερικών και λαγόμορφων, πρέπει να σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως με σκοπό να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή ή/και την εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό.
-
2
Υγειονομικές
Τα εν λόγω αγροκτήματα πρέπει να σφάζουν μέχρι εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα πουλερικά ή λαγόμορφα χωρίς τεμαχισμό, σε εβδομαδιαία βάση. Τα πουλερικά πρέπει να είναι δικής τους παραγωγής, εντός του αγροκτήματος σε χώρους σφαγής και να διατηρούνται και να μεταφέρονται υπό ψύξη, ώστε η θερμοκρασία τους να μην υπερβαίνει τους 4 °C και να εκτίθενται προς πώληση μόνο σε ψυγείο προθήκη.
-
3
Υγειονομικές
Ο ιδιοκτήτης των χώρων σφαγής υποχρεούται να διατηρεί για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στο αγρόκτημά του, αρχείο στο οποίο να καταγράφονται: το είδος και ο αριθμός των ζώων που σφάζονται, η ημερομηνία της σφαγής τους, καθώς και ο αγοραστής του κρέατος, με εξαίρεση τους τελικούς καταναλωτές.
-
4
Υγειονομικές
Το κρέας των πουλερικών ή λαγόμορφων που διατίθεται στην αγορά πρέπει να φέρει ετικέτα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής, τον κωδικό εκμετάλλευσης, τον αριθμό καταχώρισης του σφαγείου και την ημερομηνία σφαγής και διατηρησιμότητας. Επίσης, να φέρει τα στοιχεία που προβλέπονται στον Κανονισμό 1169/2011, στον Εκτελεστικό Κανονισμό 1337/2013 και στα τυχόν εθνικά συμπληρωματικά
μέτρα εφαρμογής τους.
-
5
Υγειονομικές
Διενέργεια επιτοπίου ελέγχου από την οικεία περιφερειακή ενότητα.
Εξερχόμενα
Εξερχόμενα
Βήματα
-
1
Παραλαβή Αίτησης και δικαιολογητικων
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Χειροκίνητη ενέργεια
Περιγραφή Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας που υπάγεται τα δικαιολογητικά.
-
2
Πρωτοκόλληση της Αίτησης - Χρέωση σε υπάλληλο ληλο
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Ενέργεια μέσω λογισμικού
Περιγραφή Το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής χρεώνεται το αίτημα.
-
3
Ελεγχος Πληρότητας Φακέλου
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος
Περιγραφή Το Τμήμα Κτηνιατρικής ελέγχει την πληρότητα του φακέλου. Αν ο φάκελος είναι ελλιπής ενημερώνεται σχετικά ο ενδιαφερόμενος για να προσκομίσει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
-
4
Διενέργεια Επιτόπιου Ελέγχου
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος
Περιγραφή Το Τμήμα Κτηνιατρικής διενεργεί επιτόπιο έλεγχο για να διαπιστώσει ότι πληρούνται οι υγειονομικές απαιτήσεις του άρθρου 5 της ΥΑ 2379/82701.
-
5
Συμμόρφωση του Χώρου Σφαγής στις υγειονομικές απαιτήσεις.
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος
Περιγραφή Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώνεται η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.
-
6
Μη Συμμόρφωση του Χώρου Σφαγής
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιος Υπάλληλος
Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος
Περιγραφή Κατά τον επιτόπιο έλεγχο δεν διαπιστώνεται η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και προτείνονται στον ενδιαφερόμενο οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.
Σημειώσεις Ο ενδιαφερόμενος επανέρχεται με νέα αίτηση μετά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των διορθωτικών ενεργειών.
-
7
Έκδοση Απόφασης Καταχώρισης
Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα
Τρόπος Υλοποίησης Χειροκίνητη ενέργεια
Περιγραφή Εκδίδεται η Απόφαση με τον αριθμό καταχώρισης και ενημερώνεται σχετικά ο ενδιαφερόμενος και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Άλλες πληροφορίες
Εναλλακτικοί τίτλοι
Επίσημος τίτλος
Γλώσσες παροχής
Μητρώα που τηρούνται
Νομοθεσία
-
Προεδρικό Διάταγμα 79/2007 (ΦΕΚ 95/Α) Άρθρα 5
Περιγραφή Αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, των επίσημων ελέγχων στα προϊόντα αυτά που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Στο άρθρο 5 αναφέρονται οι απαιτήσεις για την καταχώριση εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Νομικές παραπομπές Σύνδεσμος
-
Υπουργική Απόφαση 2379/82701/2016 (ΦΕΚ 2230/Β)
Περιγραφή Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων σφαγής και διάθεσης μικρών ποσοτήτων κρέατος πουλερικών και λαγόμορφων από τους παραγωγούς, σε εφαρμογή της περ. δ΄ της παρ. 3 του άρθρου 1 του Κανονισμού 853/2004
Νομικές παραπομπές Σύνδεσμος
ΑΔΑ 7ΛΖΦ4653ΠΓ-0Ε7
Κατηγορίες
Είδος διαδικασίας
Έναυσμα
Τρόπος υποβολής
Συμβάντα ζωής
Τύπος
Λήξη Διαδικασίας
Αόριστη