Κριτήρια – βήματα διαδικασιών για κατάταξη πυροσβεστικών υπαλλήλων στις κατηγορίες αθλητών, βάσει πάγιας διαταγής Αρχηγού του Π.Σ.

Από Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτησηf46033a9-105a-47b0-88c3-00fdd1a3ae42 974732

Με μια ματιά

Σημεία εξυπηρέτησης

Διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, Τμήμα Αθλητισμού., ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ψηφιακά σημεία παροχής

 • Δεν παρέχεται ψηφιακά

Αριθμός δικαιολογητικών

1

Κόστος

Παρέχεται χωρίς κόστος

Εκτιμώμενος χρόνος

3 μήνες

Περιγραφή

Η διαδικασία αφορά τους Υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) που έχουν ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό, έχοντας την ιδιότητα του αθλητή, του προπονητή, του διαιτητή, του κριτή και του παρατηρητή αθλημάτων.

Βασικές πληροφορίες

Θεσμικός φορέας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εποπτευόμενος ή θεσμικός φορέας ως σημείο εξυπηρέτησης

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Υπηρεσία / οργανική μονάδα εποπτευόμενου φορέα

Διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, Τμήμα Αθλητισμού.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Διάρκεια Ισχύος

1 έτος

Αίτηση

Τύπος αίτησης

Δήλωση

Κατάθεση

Κατάθεση από τον αιτούντα (δια ζώσης ή ταχυδρομικά)

Κατατίθεται από

Δημόσιους υπαλλήλους

Τίτλος

Αίτηση του ενδιαφερομένου για κατάταξη σε μία από τις κατηγορίες της Ετήσιας Απόφασης Αρχηγού Π.Σ. (π.χ. για το 2022: της παραγράφου 3 της υπ αριθμ. 66529 Φ. 900.2 από 13-10-2022 Απόφασης Αρχηγού Π.Σ.)

Σημειώσεις

Η αίτηση υποβάλλεται με αποκλειστική ευθύνη των Υπαλλήλων Π.Σ., προσκομίζοντάς την το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Νοεμβρίου, κάθε έτους, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Τι θα χρειαστείτε

Μέσα εξακρίβωσης της ταυτότητας, ταυτοποίησης και υπογραφής

Ταυτοποιητικό έγγραφο

  Εκτύπωση

  Προϋποθέσεις

   Κόστος

    Σχετικά
    Εξερχόμενα

    Εξερχόμενα

    Απόφαση

    Βήματα

     Ψηφιακά βήματα

      Άλλες πληροφορίες

      Εναλλακτικοί τίτλοι

      Αθλητές Π.Σ.

      Επίσημος τίτλος

      Κριτήρια – βήματα διαδικασιών για κατάταξη πυροσβεστικών υπαλλήλων στις κατηγορίες αθλητών, βάσει πάγιας διαταγής Αρχηγού του Π.Σ.


      Νομοθεσία

       Κατηγορίες

       Είδος διαδικασίας

       Έναυσμα

       Αιτούμενη

       Τρόπος υποβολής

       Αίτηση (έντυπο)

       Τύπος

       Εσωστρεφής

       ,


      • 1 Συμμετοχής ή διάκρισης σε αθλητικούς αγώνες ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α (Μόνο για Αθλητές) α) 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (παραμένουν στην κατηγορία Α΄ καθ΄ όλη την διάρκεια του Υπηρεσιακού βίου) β) 1η έως 6η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (παραμένουν στην κατηγορία Α΄ για δύο έτη) γ) Επίτευξη ή ισοφάριση Παγκόσμιας Επίδοσης (παραμένουν στην κατηγορία Α΄ για δύο έτη) δ) 1η έως και 3η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (παραμένουν στην κατηγορία Α΄ για δύο έτη) ε) 1η θέση σε Παγκόσμιους Αγώνες Ε.Δ. και Σ.Α. (CISM) (παραμένουν στην κατηγορία Α΄ για δύο έτη)

       Όχι Όχι

      • 2 Συμμετοχής ή διάκρισης σε αθλητικούς αγώνες ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ ΑΘΛΗΤΕΣ α) 7η και 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (παραμένουν στην κατηγορία Β΄ για δύο έτη) β) 4η έως 6η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (παραμένουν στην κατηγορία Β΄ για δύο έτη) γ) 2η και 3η θέση σε Παγκόσμιους Αγώνες Ε.Δ. και Σ.Α. (CISM) (παραμένουν στην κατηγορία Β΄ για δύο έτη) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ α) Εν ενεργεία Ομοσπονδιακοί προπονητές και προπονητές εθνικών ομάδων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (παραμένουν στην κατηγορία Β΄ ίσο χρόνο με την προπονητική θητεία)

       Ναι Ναι

      • 3 Συμμετοχής ή διάκρισης σε αθλητικούς αγώνες ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄ ΑΘΛΗΤΕΣ α) 4η και 6η θέση σε Παγκόσμιους Αγώνες Ε.Δ. και Σ.Α. (CISM) (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) β) 1η και 3η νίκη σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) γ) 1η έως 3η νίκη σε Πανελλήνιους Αγώνες ή Πανελλήνια Πρωταθλήματα (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) δ) 1η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες Ε.Δ. και Σ.Α. (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για ένα έτος) ε) Επίτευξη ή ισοφάριση Πανελλήνιας επίδοσης (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) στ) Βασικά στελέχη ομάδων Α΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Α1 λοιπών αθλημάτων σε ανώτατη κατηγορία (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ α) Προπονητές ομάδων Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου και Α1 λοιπών αθλημάτων σε ανώτατη κατηγορία (παραμένουν στην κατηγορία Γ΄ για δύο έτη) β) Προπονητές αθλητών οι οποίοι κατέλαβαν 1η έως 3η νίκη σε Πανελλήνιους Αγώνες ή Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε ανώτατη κατηγορία

       Ναι Ναι

      • 1 Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας ή αθλητικής Αρχής που να περιγράφεται η διάκριση. Βεβαίωση

       Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας ή αθλητικής Αρχής που να περιγράφεται η διάκριση.

       Κατάθεση από: Κατάθεση από τον αιτούντα (δια ζώσης ή ταχυδρομικά)

       Κατατίθεται από: Δημόσιους υπαλλήλους

       Σημειώσεις: Ειδικότερα για τους διακριθέντες σε ομαδικά αθλήματα η βεβαίωση θα πρέπει να συνοδεύεται από φύλλα αγώνων του διεξαχθέντος πρωταθλήματος, καθώς ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγωνίστηκε τουλάχιστον στους μισούς αγώνες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


       Όχι 9703

      • Απόφαση 66530 2017

       Περιγραφή Καθορισμός διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών για κατάταξη σε κατηγορίες αθλητών που υπηρετούν στο Π.Σ.


      • Απόφαση 66529 2017

       Περιγραφή Ρύθμιση καθηκόντων των αθλητών που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα


      • 1 Κατάθεση αιτήματος του υπαλλήλου του Π.Σ. με την ιδιότητα του αθλητή

       Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιο Τμήμα

       Τρόπος Υλοποίησης Χειροκίνητη ενέργεια


       Όχι Όχι


      • 2 Έλεγχος δικαιολογητικών από τις κατά τόπου Διοικήσεις


       Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος

       Περιγραφή Με μέριμνα των Συντονιστών Επιχειρήσεων, των Διοικητών ΠΕ.ΠΥ.Δ. και των Διοικητών Διοικήσεων για τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν σε γραφεία ή τμήματά τους, των Διοικητών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Σταθμών (συμπεριλαμβανομένων των κλιμακίων τους) για τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους αρμοδιότητας τους, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Διοικητή Ε.Σ.Κ.Ε. για τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους αρμοδιότητας τους, του Προϊστάμενου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης για τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους του Επιτελείου Α.Π.Σ., ελέγχεται η πληρότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών και συμπληρώνεται ο πίνακας του Παραρτήματος της Ετήσιας Απόφασης Αρχηγού Π.Σ. (π.χ. για το 2022: η υπ αριθμ. 66530 Φ. 900.2/ 13-10-2022 Απόφαση Αρχηγού Π.Σ.)

       Σημειώσεις Ο παραπάνω έλεγχος πραγματοποιείται μέχρι το πέρας του μηνός Νοεμβρίου κάθε έτους.

       Όχι Όχι


      • 3 Απόφαση Αρχηγού Π.Σ.


       Περιγραφή Οι συμπληρωμένοι πίνακες αποστέλλονται στο Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Εντός του μηνός Δεκεμβρίου εκδίδεται Απόφαση Αρχηγού Π.Σ. για κατάταξη σε κατηγορίες μετά από εισήγηση του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

       Όχι Όχι


      • Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.