|
|
Γραμμή 7: |
Γραμμή 7: |
| |process_provision_org_group=8210 | | |process_provision_org_group=8210 |
| |process_output_registries=222715 | | |process_output_registries=222715 |
− | |process_remarks=Το Μητρώο Ειδικών Σημάτων Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.) τηρείται από το Υπουργείο Τουρισμού και στο οποίο καταχωρίζονται οι αποφάσεις χορήγησης του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. με τα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν. (Άρθρο 6, ΥΑ 7827/2019 ΦΕΚ 1463/Β) Σκοπός του Ειδικού Σήματος για την Ποιότητα της Ελληνικής Κουζίνας (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.) είναι η προώθηση του τουρισμού γαστρονομίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς. (Άρθρο 14 του Νόμου 4582/2018 ΦΕΚ 208/Α).Το Ε.ΣΠ.Ε.Κ. χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης και εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, που περιγράφονται στο άρθρο 2 και στους πίνακες 1 & 2 του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης 7827/2019 (ΦΕΚ 1463/Β΄).Η απόκτηση του Ε.ΣΠ.Ε.Κ. είναι προαιρετική και χορηγείται για μία τριετία στο όνομα της επιχείρησης εστίασης ή αναψυχής για την οποία υποβλήθηκε η σχετική αίτηση. Η αίτηση για τη χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. υποβάλλεται από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στη Διεύθυνση Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού ή στις οικείες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού, οι οποίες τη διαβιβάζουν στην Κεντρική Υπηρεσία. | + | |process_remarks=Το Μητρώο Ειδικών Σημάτων Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.) τηρείται από το Υπουργείο Τουρισμού και στο οποίο καταχωρίζονται οι αποφάσεις χορήγησης του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. με τα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν. (Άρθρο 6, ΥΑ 7827/2019 ΦΕΚ 1463/Β) * Σκοπός του Ειδικού Σήματος για την Ποιότητα της Ελληνικής Κουζίνας (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.) είναι η προώθηση του τουρισμού γαστρονομίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς. (Άρθρο 14 του Νόμου 4582/2018 ΦΕΚ 208/Α).Το Ε.ΣΠ.Ε.Κ. χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης και εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, που περιγράφονται στο άρθρο 2 και στους πίνακες 1 & 2 του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης 7827/2019 (ΦΕΚ 1463/Β΄).Η απόκτηση του Ε.ΣΠ.Ε.Κ. είναι προαιρετική και χορηγείται για μία τριετία στο όνομα της επιχείρησης εστίασης ή αναψυχής για την οποία υποβλήθηκε η σχετική αίτηση. Η αίτηση για τη χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. υποβάλλεται από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στη Διεύθυνση Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού ή στις οικείες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού, οι οποίες τη διαβιβάζουν στην Κεντρική Υπηρεσία. |
| Ανάκληση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. μπορεί να παραγματοποιηθεί στις εξής περιπτώσεις: | | Ανάκληση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. μπορεί να παραγματοποιηθεί στις εξής περιπτώσεις: |
− | α) σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι επιχειρήσεις που διαθέτουν Ε.Σ.Π.Ε.Κ. δεν τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της 7827/2019 Υπουργικής Απόφασης κατόπιν ελέγχου από ειδικό συλλογικό όργανο ελέγχου | + | * α) σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι επιχειρήσεις που διαθέτουν Ε.Σ.Π.Ε.Κ. δεν τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της 7827/2019 Υπουργικής Απόφασης κατόπιν ελέγχου από ειδικό συλλογικό όργανο ελέγχου |
− | β) σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην άδεια λειτουργίας της επιχείρησης εστίασης | + | * β) σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην άδεια λειτουργίας της επιχείρησης εστίασης |
− | γ) σε περίπτωση μετακόμισης της επιχείρησης | + | * γ) σε περίπτωση μετακόμισης της επιχείρησης |
− | δ) σε περίπτωση αλλαγής του χαρακτήρα της επιχείρησης εστίασης (π.χ. από ελληνική σε κινεζική κουζίνα) ή αλλαγή του συνόλου του καταλόγου εδεσμάτων χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού (π.χ. από ελληνικό σε διεθνές μενού). | + | * δ) σε περίπτωση αλλαγής του χαρακτήρα της επιχείρησης εστίασης (π.χ. από ελληνική σε κινεζική κουζίνα) ή αλλαγή του συνόλου του καταλόγου εδεσμάτων χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού (π.χ. από ελληνικό σε διεθνές μενού). |
| |process_estimated_implementation_duration_max=P2M | | |process_estimated_implementation_duration_max=P2M |
| |process_evidence_identification_type=Ψηφιακή υπογραφή | | |process_evidence_identification_type=Ψηφιακή υπογραφή |
Γραμμή 22: |
Γραμμή 22: |
| |process_source=Συντάκτες | | |process_source=Συντάκτες |
| |process_provided_to=Επιχειρήσεις εστίασης ή αναψυχής | | |process_provided_to=Επιχειρήσεις εστίασης ή αναψυχής |
− | |process_tax_type=Επιτόπιοι έλεγχοι,Μητρώα,Ειδικά σήματα,Αποφάσεις | + | |process_tax_type=Ειδικά σήματα,Αποφάσεις,Επιτόπιοι έλεγχοι,Μητρώα |
| |process_life_events=Αδειοδοτήσεις και συμμόρφωση,Τουρισμός | | |process_life_events=Αδειοδοτήσεις και συμμόρφωση,Τουρισμός |
| |process_sdg_resource=Άλλο | | |process_sdg_resource=Άλλο |
Γραμμή 123: |
Γραμμή 123: |
| {{process evidences | | {{process evidences |
| |process_evidence_num_id=2 | | |process_evidence_num_id=2 |
− | |process_evidence_type=4627 | + | |process_evidence_type=1032 |
| |process_evidence_is_under_prerequisite=Όχι | | |process_evidence_is_under_prerequisite=Όχι |
| |process_evidence_alternative=Όχι | | |process_evidence_alternative=Όχι |