|
|
Γραμμή 29: |
Γραμμή 29: |
| |process_evidence_step_total_number=0 | | |process_evidence_step_total_number=0 |
| |process_evidence_step_digital_total_number=0 | | |process_evidence_step_digital_total_number=0 |
| + | }} |
| + | {{process conditions |
| + | |process_conditions_num_id=1 |
| + | |process_conditions_alternative=Όχι |
| + | |process_conditions_type=Άλλο |
| + | |process_conditions_name=Τα αγροκτήματα εκτροφής πουλερικών και λαγόμορφων, να σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως με σκοπό να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό |
| + | }} |
| + | {{process conditions |
| + | |process_conditions_num_id=2 |
| + | |process_conditions_alternative=Όχι |
| + | |process_conditions_type=Υγειονομικές |
| + | |process_conditions_name=Να σφάζουν μέχρι εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα πουλερικά ή λαγόμορφα χωρίς τεμαχισμό, την εβδομάδα, δικής τους παραγωγής, εντός του αγροκτήματος σε χώρους σφαγής και διατηρούνται και μεταφέρονται υπό ψύξη, ώστε η θερμοκρασία τους να μην υπερβαίνει τους 4 °C και να εκτίθενται προς πώληση μόνο σε ψυγείο προθήκη. |
| + | }} |
| + | {{process conditions |
| + | |process_conditions_num_id=3 |
| + | |process_conditions_alternative=Όχι |
| + | |process_conditions_type=Υγειονομικές |
| + | |process_conditions_name=Ο ιδιοκτήτης των χώρων σφαγής υποχρεούται να διατηρεί για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στο αγρόκτημά του, αρχείο στο οποίο καταγράφονται το είδος και ο αριθμός των ζώων που σφάζονται |
| + | καθώς και η ημερομηνία της σφαγής τους καθώς και ο αγοραστής του κρέατος, με εξαίρεση τους τελικούς καταναλωτές |
| + | }} |
| + | {{process conditions |
| + | |process_conditions_num_id=4 |
| + | |process_conditions_alternative=Όχι |
| + | |process_conditions_type=Υγειονομικές |
| + | |process_conditions_name=Το κρέας των πουλερικών ή λαγόμορφων που διατίθεται πρέπει να φέρει ετικέτα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής, τον κωδικό εκμετάλλευσης, τον αριθμό καταχώρισης του σφαγείου και την ημερομηνία σφαγής και διατηρησιμότητας, καθώς και τα στοιχεία που προβλέπονται στον Κανονισμό 1169/2011, στον Εκτελεστικό Κανονισμό 1337/2013 και στα τυχόν εθνικά συμπληρωματικά |
| + | μέτρα εφαρμογής τους |
| }} | | }} |
b7f608fd-b9a7-45e7-8b87-994407edd3e9
295944
Με μια ματιά
Περιγραφή
Η διαδικασία αυτή αφορά στην καταχώριση από κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, κατόπιν αιτήματος ενδιαφερόμενου, των χώρων σφαγής, οι οποίοι βρίσκονται εντός αγροκτήματος, όπου σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως, τα οποία δύνανται να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή στο αγρόκτημα τους
ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό ή/και
Καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν το κρέας στον τελικό καταναλωτή. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις.
Βασικές πληροφορίες
Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Υπηρεσία / οργανική μονάδα εποπτευόμενου φορέα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εξερχόμενα
Εξερχόμενα
Απόφαση, Διοικητική πράξη, Ενημέρωση Μητρώου
Άλλες πληροφορίες
Εναλλακτικοί τίτλοι
Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων σφαγής και διάθεσης μικρών ποσοτήτων κρέατος πουλερικών και λαγόμορφων από τους παραγωγούς, σε εφαρμογή της περίπτωσης δ της παρ. 3 του άρθρου 1 του Κανονισμού 853/2004
Επίσημος τίτλος
Καταχώριση χώρων σφαγής πουλερικών και λαγόμορφων
Κατηγορίες
Τρόπος υποβολής
Αίτηση (έντυπο)
ΔΔ
5
0
0
Φορέας:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝΤο «Φορέας:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» δεν είναι αριθμός.
Όχι
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣΤο «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» δεν είναι αριθμός.
Περιφερειακές ενότητεςΤο «Περιφερειακές ενότητες» δεν είναι αριθμός.
Δικαιολογητικό
Αφορά χώρους σφαγής, οι οποίοι βρίσκονται εντός του αγροκτήματος και σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως, τα οποία δύνανται να προμηθεύουν:
-άμεσα τον τελικό καταναλωτή στο αγρόκτημα τους
ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό ή/και
-καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν το κρέας στον τελικό καταναλωτή και βρίσκονται εντός της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία υπάγεται η έδρα του αγροκτήματος, μέχρι εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα πουλερικά ή λαγόμορφα χωρίς τεμαχισμό, την εβδομάδα.
0
0
0
}}
}}
}}
1
Άλλο
Τα αγροκτήματα εκτροφής πουλερικών και λαγόμορφων, να σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως με σκοπό να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό
Όχι
Όχι
2
Υγειονομικές
Να σφάζουν μέχρι εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα πουλερικά ή λαγόμορφα χωρίς τεμαχισμό, την εβδομάδα, δικής τους παραγωγής, εντός του αγροκτήματος σε χώρους σφαγής και διατηρούνται και μεταφέρονται υπό ψύξη, ώστε η θερμοκρασία τους να μην υπερβαίνει τους 4 °C και να εκτίθενται προς πώληση μόνο σε ψυγείο προθήκη.
Όχι
Όχι
3
Υγειονομικές
Ο ιδιοκτήτης των χώρων σφαγής υποχρεούται να διατηρεί για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στο αγρόκτημά του, αρχείο στο οποίο καταγράφονται το είδος και ο αριθμός των ζώων που σφάζονται
καθώς και η ημερομηνία της σφαγής τους καθώς και ο αγοραστής του κρέατος, με εξαίρεση τους τελικούς καταναλωτές
Όχι
Όχι
4
Υγειονομικές
Το κρέας των πουλερικών ή λαγόμορφων που διατίθεται πρέπει να φέρει ετικέτα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής, τον κωδικό εκμετάλλευσης, τον αριθμό καταχώρισης του σφαγείου και την ημερομηνία σφαγής και διατηρησιμότητας, καθώς και τα στοιχεία που προβλέπονται στον Κανονισμό 1169/2011, στον Εκτελεστικό Κανονισμό 1337/2013 και στα τυχόν εθνικά συμπληρωματικά
μέτρα εφαρμογής τους
Όχι
Όχι