Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «ΔΔ:Αυτοψία μονάδων παραγωγής ζωικών υποπροϊόντων»

Από Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 87: Γραμμή 87:
 
|process_step_duration_max=90
 
|process_step_duration_max=90
 
|process_step_duration_type=Λεπτά
 
|process_step_duration_type=Λεπτά
|process_step_description=Παραλαβή σχεδιαγράμματος της επιχείρησης/εγκατάστασης  και της τεχνικής περιγραφής των διαδικασιών όπου υπάρχουν για τον εντοπισμό των σημείων και των σταδίων  στα οποία παράγονται τα Ζωικά Υποπροϊόντα
+
|process_step_description=Έλεγχος φακέλου της επιχείρησης :
 +
-σχεδιάγραμμα της επιχείρησης/εγκατάστασης  και της  
 +
-τεχνική περιγραφή των διαδικασιών όπου απαιτείται  
 +
για τον εντοπισμό των σημείων και των σταδίων  στα οποία παράγονται τα Ζωικά Υποπροϊόντα
 +
-Αποτελέσματα προηγούμενων ελέγχων αν υπάρχουν
 
|process_step_note=Αν η δραστηριότητα απαιτεί  HACCP στην επιχείρηση τότε ελέγχεται και αυτό ως προς τις αναφορές του για τα Ζωικά Υποπροϊόντα.
 
|process_step_note=Αν η δραστηριότητα απαιτεί  HACCP στην επιχείρηση τότε ελέγχεται και αυτό ως προς τις αναφορές του για τα Ζωικά Υποπροϊόντα.
 
Ζητείται  αρμόδιος υπάλληλος για τα ΖΥΠ εφόσον η επιχείρηση έχει ορίσει κάποιον.
 
Ζητείται  αρμόδιος υπάλληλος για τα ΖΥΠ εφόσον η επιχείρηση έχει ορίσει κάποιον.
Γραμμή 95: Γραμμή 99:
 
|process_step_exit=Όχι
 
|process_step_exit=Όχι
 
|process_step_child=Όχι
 
|process_step_child=Όχι
|process_step_title=Ελεγχος συλλογής
+
|process_step_title=Ελεγχος συλλογής - ταυτοποίησης
 
|process_step_official=Αρμόδια Διεύθυνση
 
|process_step_official=Αρμόδια Διεύθυνση
 
|process_step_implementation=Έλεγχος
 
|process_step_implementation=Έλεγχος
Γραμμή 119: Γραμμή 123:
 
{{process steps
 
{{process steps
 
|process_step_num_id=4
 
|process_step_num_id=4
 +
|process_step_exit=Όχι
 +
|process_step_child=Όχι
 +
|process_step_title=Ελεγχος  για την τήρηση υγιεινής
 +
|process_step_official=Αρμόδια Διεύθυνση
 +
|process_step_implementation=Έλεγχος
 +
|process_step_duration_min=30
 +
|process_step_duration_max=60
 +
|process_step_duration_type=Λεπτά
 +
|process_step_description=Ελέγχουμε τα προγράμματα καθαρισμού και απολυμάνσεων των χώρων αποθήκευσης και των περιεκτών μετά την εκκένωση τους, τα προγράμματα  προστασίας από έντομα, τρωκτικά και πτηνά καθώς και την τεκμηρίωση εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών.
 +
Αν υπάρχουν διαδικασίες για την μετακίνηση του προσωπικού
 +
που ασχολείται με τα ΖΥΠ, ειδικές ενδυμασίες, αν έχουν γίνει εκπαιδεύσεις προσωπικού  κλπ.
 +
Ελέγχουμε τα καταγραφικά των ψυκτικών αποθηκών και τις βαθμονομίσεις των οργάνων
 +
|process_step_note=Ειδικότερα προσοχή χρειάζεται στα σημεία μεταφορτώσεων των υλικών από τους  περιέκτες των σημείων παραγωγής στους μεγαλύτερους περιέκτες στις αποθήκες.
 +
Ελέγχουμε αν υπάρχουν σημεία για την απολύμανση των ποδιών κατά τις μετακινήσεις, αν υπάρχει σαπούνι και ζεστό νερό  για πλύσιμο των χεριών κλπ
 +
}}
 +
{{process steps
 +
|process_step_num_id=5
 
|process_step_exit=Όχι
 
|process_step_exit=Όχι
 
|process_step_child=Όχι
 
|process_step_child=Όχι
Γραμμή 131: Γραμμή 152:
 
-Εμπορικών εγγράφων (με επιβεβαίωση παραλαβής)
 
-Εμπορικών εγγράφων (με επιβεβαίωση παραλαβής)
 
-Ζυγολόγια  
 
-Ζυγολόγια  
 +
-Γίνεται  διασταυρωτικός έλεγχος:
 +
-των παραγόμενων ΖΥΠ σε σχέση με αναμενόμενα ανά δραστηριότητα όπου είναι εφικτό και
 +
-των παραγομένων σε σχέση με τα απεσταλμένα.
 
Αν γίνεται χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος για  τα ΖΥΠ.
 
Αν γίνεται χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος για  τα ΖΥΠ.
 
Αν τηρούνται ελέγχουμε αν είναι σωστά συμπληρωμένα σε όλα τα πεδία και αν ο προορισμός είναι ορθός και εγκεκριμένος.  
 
Αν τηρούνται ελέγχουμε αν είναι σωστά συμπληρωμένα σε όλα τα πεδία και αν ο προορισμός είναι ορθός και εγκεκριμένος.  
 
Ελέγχουμε αν χρησιμοποιούνται καταχωρημένα  οχήματα για τις αντίστοιχες αποστολές.
 
Ελέγχουμε αν χρησιμοποιούνται καταχωρημένα  οχήματα για τις αντίστοιχες αποστολές.
 
|process_step_note=Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης οφείλει να τηρεί αρχείο με το σύνολο των πελατών για τα ΖΥΠ που αποστέλλει προς διαχείριση (εγκρίσεις/καταχωρήσεις δραστηριοτήτων ΖΥΠ), όπως και για τα οχήματα που χρησιμοποιεί.
 
|process_step_note=Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης οφείλει να τηρεί αρχείο με το σύνολο των πελατών για τα ΖΥΠ που αποστέλλει προς διαχείριση (εγκρίσεις/καταχωρήσεις δραστηριοτήτων ΖΥΠ), όπως και για τα οχήματα που χρησιμοποιεί.
}}
 
{{process steps
 
|process_step_num_id=5
 
|process_step_exit=Όχι
 
|process_step_child=Όχι
 
|process_step_title=Ελεγχος  για την τήρηση υγιεινής
 
|process_step_official=Αρμόδια Διεύθυνση
 
|process_step_implementation=Έλεγχος
 
|process_step_duration_min=30
 
|process_step_duration_max=60
 
|process_step_duration_type=Λεπτά
 
|process_step_description=Ελέγχουμε τα προγράμματα καθαρισμού και απολυμάνσεων των χώρων αποθήκευσης και των περιεκτών μετά την εκκένωση τους, τα προγράμματα  προστασίας από έντομα, τρωκτικά και πτηνά καθώς και την τεκμηρίωση εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών.
 
Αν υπάρχουν διαδικασίες για την μετακίνηση του προσωπικού
 
που ασχολείται με τα ΖΥΠ, ειδικές ενδυμασίες, αν έχουν γίνει εκπαιδεύσεις προσωπικού  κλπ.
 
Ελέγχουμε τα καταγραφικά των ψυκτικών αποθηκών
 
|process_step_note=Ειδικότερα προσοχή χρειάζεται στα σημεία μεταφορτώσεων των υλικών από τους  περιέκτες των σημείων παραγωγής στους μεγαλύτερους περιέκτες στις αποθήκες.
 
Ελέγχουμε αν υπάρχουν σημεία για την απολύμανση των ποδιών κατά τις μετακινήσεις, αν υπάρχει σαπούνι και ζεστό νερό  για πλύσιμο των χεριών κλπ
 
 
}}
 
}}
 
{{process provision digital locations
 
{{process provision digital locations

Αναθεώρηση της 15:41, 16 Νοεμβρίου 2021



038f644b-9af2-48d6-81ec-ffa8c9506a71 161114

Με μια ματιά

Υπεύθυνη οργανική μονάδα για την εκκίνηση της διαδικασίας

Περιφέρειες, Περιφερειακές ενότητες, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αριθμός δικαιολογητικών

(
2
)

Κόστος

Παρέχεται χωρίς κόστος

Εκτιμώμενος χρόνος

2 μήνες

Περιγραφή

Η διαδικασία αφορά στη διενέργεια αυτοψίας σε μονάδες παραγωγής ζωικών υποπροϊόντων για την ορθή διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων στους χώρους παραγωγής τους, αυτεπάγγελτα, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού της υπηρεσίας (τακτικός έλεγχος) ή ύστερα από αναφορά/καταγγελία (έκτακτος έλεγχος) ή προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση σε συστάσεις που έχουν ζητηθεί σε προηγούμενο έλεγχο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (επανέλεγχος).

Βασικές πληροφορίες

Θεσμικός φορέας

Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Σχετικοί σύνδεσμοι


Τελευταία ενημέρωση

09/04/2025

Αίτηση




Τι θα χρειαστείτε

    Εκτύπωση

    Προϋποθέσεις

      Κόστος

        Σχετικά



        Εξερχόμενα


        Βήματα

          Ψηφιακά βήματα

            Άλλες πληροφορίες

            Εναλλακτικοί τίτλοι

            Έλεγχος για την ορθή διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων στους χώρους παραγωγής τους

            Επίσημος τίτλος

            Έλεγχος σε μονάδες παραγωγής ζωικών υποπροϊόντων

            Γλώσσες παροχής

            Ελληνικά

            Μητρώα που τηρούνται

            Νομοθεσία

              Κατηγορίες

              Είδος διαδικασίας

              Έναυσμα

              Εσωτερική, Καταγγελία

              Τρόπος υποβολής

              Αίτηση (επιστολή), Έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας/δημόσιου φορέα

              Συμβάντα ζωής

              Τύπος

              Εξωστρεφής

              Λήξη Διαδικασίας

              Αόριστη

              ,


            • 1 Επαγγελματικές Ο έλεγχος διενεργείται σε χώρους όπου κατά την διάρκεια της βασικής δραστηριότητας παράγονται Ζωικά Υποπροϊόντα ως επακόλουθο. Τέτοιοι χώροι είναι οι εκτροφές ζώων, τα σφαγεία, οι επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, οι ψυκτικές αποθήκες, τα καταστήματα λιανικής πώλησης και και κάθε άλλος χώρος όπου μπορούν να βρεθούν υλικά ζωικής προέλευσης τα οποία πλέον δεν προορίζονται να καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

              Όχι Όχι

            • 1 Προγραμματισμός επισήμων ελέγχων σε μονάδες παραγωγής Ζωικών Υποπροϊόντων

              Προγραμματισμός επισήμων ελέγχων σε μονάδες παραγωγής Ζωικών Υποπροϊόντων

              Κατάθεση από: Αυτεπάγγελτη (χειροκίνητα), Αυτεπάγγελτη (ψηφιακά)


              Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


              Όχι ΑπόφασηΤο «Απόφαση» δεν είναι αριθμός.

            • 2 Καταγγελία για την επιχείρηση

              Καταγγελία για την επιχείρηση

              Σχετικός σύνδεσμος: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/kataggelies

              Κατάθεση από: Αυτεπάγγελτη (χειροκίνητα), Κατάθεση από τον αιτούντα (δια ζώσης ή ταχυδρομικά), Κατάθεση από τον αιτούντα (ψηφιακή)


              Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι

              Αποτελεί εναλλακτικό δικαιολογητικό του: 1

              Ναι Αναφορά/ΚαταγγελίαΤο «Αναφορά/Καταγγελία» δεν είναι αριθμός.

            • 3 Εντολή μετακίνησης υπαλλήλων (κλιμάκιο ελέγχου)

              Εντολή μετακίνησης υπαλλήλων (κλιμάκιο ελέγχου)

              Κατάθεση από: Αυτεπάγγελτη (χειροκίνητα), Αυτεπάγγελτη (ψηφιακά)


              Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


              Όχι ΈγκρισηΤο «Έγκριση» δεν είναι αριθμός.

            • 1 Συλλογή πληροφοριών

              Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση

              Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος

              Περιγραφή Έλεγχος φακέλου της επιχείρησης : -σχεδιάγραμμα της επιχείρησης/εγκατάστασης και της -τεχνική περιγραφή των διαδικασιών όπου απαιτείται για τον εντοπισμό των σημείων και των σταδίων στα οποία παράγονται τα Ζωικά Υποπροϊόντα -Αποτελέσματα προηγούμενων ελέγχων αν υπάρχουν

              Σημειώσεις Αν η δραστηριότητα απαιτεί HACCP στην επιχείρηση τότε ελέγχεται και αυτό ως προς τις αναφορές του για τα Ζωικά Υποπροϊόντα. Ζητείται αρμόδιος υπάλληλος για τα ΖΥΠ εφόσον η επιχείρηση έχει ορίσει κάποιον.

              Όχι Όχι


            • 2 Ελεγχος συλλογής - ταυτοποίησης

              Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση

              Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος

              Περιγραφή Παρακολούθηση του τρόπου συλλογής (χωριστής συλλογής ) των ζωικών υποπροϊόντων, της ορθής κατηγοριοποίησης τους, και της άμεσης ταυτοποίησης τους. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιέκτες σε όλα τα σημεία που αναμένεται να προκύψουν Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) κατά την διάρκεια των κύριων διαδικασιών της επιχείρησης και εάν αυτοί οι περιέκτες είναι αντίστοιχοι των κατηγοριών ΖΥΠ.

              Σημειώσεις Παρακολουθούμε τον χρόνο που παρέρχεται από την παραγωγή ως την συλλογή, την καταλληλότητα (υλικό -στεγανότητα), την επάρκεια και τη χωρητικότητα των περιεκτών για κάθε κατηγορία ζωικών υποπροϊόντων καθώς και τη σήμανση τους με χρωματικό διαχωρισμό

              Όχι Όχι


            • 3 Ελεγχος προσωρινής αποθήκευσης


              Περιγραφή Ελέγχουμε αν υπάρχει ειδικός χώρος για την αποθήκευση των Ζωικών Υποπροϊόντων, αν αυτός διαθέτει ψυκτικό μηχάνημα και συστήματα καταγραφής της θερμοκρασίας, όπου απαιτείται, και εάν φέρει μόνιμη ειδική σήμανση που να δηλώνει τη χρήση "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ". Ελέγχουμε εάν υπάρχουν κατάλληλοι περιέκτες ανά κατηγορία υλικών με αντίστοιχη σήμανση.

              Σημειώσεις Σε περιπτώσεις που αποθηκεύονται Ζωικά Υποπροϊόντα περισσότερων της μιας κατηγορίας ελέγχουμε επιπλέον αν οι περιέκτες είναι καλυμμένοι /κλειστοί από πάνω. Σε περιπτώσεις που αποθηκεύονται Ζωικά Υποπροϊόντα τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την σίτιση ζώων ελέγχουμε κατά την αποθήκευση να μην έρχονται σε επαφή υλικά διαφορετικής φύσης και προέλευσης

              Όχι Όχι


            • 4 Ελεγχος για την τήρηση υγιεινής

              Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση

              Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος

              Περιγραφή Ελέγχουμε τα προγράμματα καθαρισμού και απολυμάνσεων των χώρων αποθήκευσης και των περιεκτών μετά την εκκένωση τους, τα προγράμματα προστασίας από έντομα, τρωκτικά και πτηνά καθώς και την τεκμηρίωση εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών. Αν υπάρχουν διαδικασίες για την μετακίνηση του προσωπικού που ασχολείται με τα ΖΥΠ, ειδικές ενδυμασίες, αν έχουν γίνει εκπαιδεύσεις προσωπικού κλπ. Ελέγχουμε τα καταγραφικά των ψυκτικών αποθηκών και τις βαθμονομίσεις των οργάνων

              Σημειώσεις Ειδικότερα προσοχή χρειάζεται στα σημεία μεταφορτώσεων των υλικών από τους περιέκτες των σημείων παραγωγής στους μεγαλύτερους περιέκτες στις αποθήκες. Ελέγχουμε αν υπάρχουν σημεία για την απολύμανση των ποδιών κατά τις μετακινήσεις, αν υπάρχει σαπούνι και ζεστό νερό για πλύσιμο των χεριών κλπ

              Όχι Όχι


            • 5 Ελεγχος ιχνηλασιμότητας


              Τρόπος Υλοποίησης Έλεγχος

              Περιγραφή Ελέγχουμε αν τηρούνται αρχεία: -Ημερήσιας καταγραφής παραγομένων ανά είδος και κατηγορία -Μητρώο αποστολών -Εμπορικών εγγράφων (με επιβεβαίωση παραλαβής) -Ζυγολόγια -Γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος: -των παραγόμενων ΖΥΠ σε σχέση με αναμενόμενα ανά δραστηριότητα όπου είναι εφικτό και -των παραγομένων σε σχέση με τα απεσταλμένα. Αν γίνεται χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος για τα ΖΥΠ. Αν τηρούνται ελέγχουμε αν είναι σωστά συμπληρωμένα σε όλα τα πεδία και αν ο προορισμός είναι ορθός και εγκεκριμένος. Ελέγχουμε αν χρησιμοποιούνται καταχωρημένα οχήματα για τις αντίστοιχες αποστολές.

              Σημειώσεις Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης οφείλει να τηρεί αρχείο με το σύνολο των πελατών για τα ΖΥΠ που αποστέλλει προς διαχείριση (εγκρίσεις/καταχωρήσεις δραστηριοτήτων ΖΥΠ), όπως και για τα οχήματα που χρησιμοποιεί.

              Όχι Όχι






            • Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.