|
|
Γραμμή 21: |
Γραμμή 21: |
| γ) σε περίπτωση μετακόμισης της επιχείρησης | | γ) σε περίπτωση μετακόμισης της επιχείρησης |
| δ) σε περίπτωση αλλαγής του χαρακτήρα της επιχείρησης εστίασης (π.χ. από ελληνική σε κινεζική κουζίνα) ή αλλαγή του συνόλου του καταλόγου εδεσμάτων χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού (π.χ. από ελληνικό σε διεθνές μενού). | | δ) σε περίπτωση αλλαγής του χαρακτήρα της επιχείρησης εστίασης (π.χ. από ελληνική σε κινεζική κουζίνα) ή αλλαγή του συνόλου του καταλόγου εδεσμάτων χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων του Υπουργείου Τουρισμού (π.χ. από ελληνικό σε διεθνές μενού). |
− | |process_estimated_implementation_time=2
| |
− | |process_estimated_implementation_time_type=Μήνες
| |
| |process_type=Εξωστρεφής | | |process_type=Εξωστρεφής |
| |process_trigger=Αιτούμενη | | |process_trigger=Αιτούμενη |
Γραμμή 37: |
Γραμμή 35: |
| |process_total_duration_steps_min=2419200 | | |process_total_duration_steps_min=2419200 |
| |process_total_duration_steps_max=8467200 | | |process_total_duration_steps_max=8467200 |
− | |process_total_duration_steps_type=Εβδομάδες
| |
| |process_cost_min=293 | | |process_cost_min=293 |
| |process_cost_max=293 | | |process_cost_max=293 |
Γραμμή 55: |
Γραμμή 52: |
| |process_nace_codes=56.10,69.10 | | |process_nace_codes=56.10,69.10 |
| |process_estimated_implementation_duration=5184000 | | |process_estimated_implementation_duration=5184000 |
− | |time_changed=1
| |
| }} | | }} |
| {{process conditions | | {{process conditions |
Γραμμή 135: |
Γραμμή 131: |
| |process_step_duration_min=86400 | | |process_step_duration_min=86400 |
| |process_step_duration_max=86400 | | |process_step_duration_max=86400 |
− | |process_step_duration_type=Ημέρες
| |
| |process_step_description=Η αίτηση για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα υποβάλλεται στο Υπουργείο Τουρισμού, πρωτοκολλείται και χρεώνεται στην αρμόδια Διεύθυνση Ποιοτικών Προτύπων. | | |process_step_description=Η αίτηση για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα υποβάλλεται στο Υπουργείο Τουρισμού, πρωτοκολλείται και χρεώνεται στην αρμόδια Διεύθυνση Ποιοτικών Προτύπων. |
| }} | | }} |
Γραμμή 147: |
Γραμμή 142: |
| |process_step_duration_min=604800 | | |process_step_duration_min=604800 |
| |process_step_duration_max=1814400 | | |process_step_duration_max=1814400 |
− | |process_step_duration_type=Εβδομάδες
| |
| |process_step_description=Προκαταρκτικός έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και του καταλόγου εδεσμάτων και εμφιαλωμένων ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούνται τα υποχρεωτικά κριτήρια. | | |process_step_description=Προκαταρκτικός έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και του καταλόγου εδεσμάτων και εμφιαλωμένων ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούνται τα υποχρεωτικά κριτήρια. |
| }} | | }} |
Γραμμή 158: |
Γραμμή 152: |
| |process_step_duration_min=604800 | | |process_step_duration_min=604800 |
| |process_step_duration_max=1814400 | | |process_step_duration_max=1814400 |
− | |process_step_duration_type=Εβδομάδες
| |
| |process_step_description=Έκδοση Απόφασης για τη συγκρότηση του τριμελούς συλλογικού οργάνου για την πραγματοποίηση του επιτόπιου ελέγχου. Το Όργανο αποτελείται από 2 υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού και 1 εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Ελλάδας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) ή, εν αδυναμία τούτου προς άσκηση των καθηκόντων του, από έναν εκπαιδευτικό, μόνιμο ή αορίστου χρόνου, του Υπουργείου Τουρισμού. | | |process_step_description=Έκδοση Απόφασης για τη συγκρότηση του τριμελούς συλλογικού οργάνου για την πραγματοποίηση του επιτόπιου ελέγχου. Το Όργανο αποτελείται από 2 υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού και 1 εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Ελλάδας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) ή, εν αδυναμία τούτου προς άσκηση των καθηκόντων του, από έναν εκπαιδευτικό, μόνιμο ή αορίστου χρόνου, του Υπουργείου Τουρισμού. |
| }} | | }} |
Γραμμή 170: |
Γραμμή 163: |
| |process_step_duration_min=604800 | | |process_step_duration_min=604800 |
| |process_step_duration_max=604800 | | |process_step_duration_max=604800 |
− | |process_step_duration_type=Εβδομάδες
| |
| |process_step_description=Το τριμελές συλλογικό όργανο ελέγχου πραγματοποιεί επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης, συμπληρώνει το Φύλλο Ελέγχου με τα Υποχρεωτικά και τα Βαθμολογούμενα Κριτήρια και διαβιβάζει το Φύλλο Ελέγχου στην αρμόδια διεύθυνση. | | |process_step_description=Το τριμελές συλλογικό όργανο ελέγχου πραγματοποιεί επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης, συμπληρώνει το Φύλλο Ελέγχου με τα Υποχρεωτικά και τα Βαθμολογούμενα Κριτήρια και διαβιβάζει το Φύλλο Ελέγχου στην αρμόδια διεύθυνση. |
| }} | | }} |
Γραμμή 184: |
Γραμμή 176: |
| |process_step_duration_min=604800 | | |process_step_duration_min=604800 |
| |process_step_duration_max=1209600 | | |process_step_duration_max=1209600 |
− | |process_step_duration_type=Εβδομάδες
| |
| |process_step_description=Ο έλεγχος εκ μέρους των Ειδικών Συλλογικών Οργάνων έγκειται στη διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων χορήγησης του Σήματος, ήτοι τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 καθώς και συνολική βαθμολογία όχι μικρότερη των 25 βαθμών από τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 2 του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης 7827/2019 (ΦΕΚ 1463/Β). Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης του Ε.Σ.Π.Ε.Κ., η επιχείρηση μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση για έλεγχο όταν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις χορήγησς του Ε.ΣΠ.Ε.Κ.. Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές παρέχουν συμβουλές στην επιχείρηση για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της. | | |process_step_description=Ο έλεγχος εκ μέρους των Ειδικών Συλλογικών Οργάνων έγκειται στη διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων χορήγησης του Σήματος, ήτοι τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 καθώς και συνολική βαθμολογία όχι μικρότερη των 25 βαθμών από τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 2 του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης 7827/2019 (ΦΕΚ 1463/Β). Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης του Ε.Σ.Π.Ε.Κ., η επιχείρηση μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση για έλεγχο όταν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις χορήγησς του Ε.ΣΠ.Ε.Κ.. Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές παρέχουν συμβουλές στην επιχείρηση για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της. |
| }} | | }} |
Γραμμή 198: |
Γραμμή 189: |
| |process_step_duration_min=604800 | | |process_step_duration_min=604800 |
| |process_step_duration_max=7257600 | | |process_step_duration_max=7257600 |
− | |process_step_duration_type=Εβδομάδες
| |
| }} | | }} |
| {{process useful links | | {{process useful links |