Σεμινάρια για Διπλωμάτες Ξένων Χωρών επί Διαφόρων Διπλωματικών Θεμάτων

Από Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτηση3e8f0b35-9bf8-42a5-a15f-8b7a7557efcd 603700

Με μια ματιά

Σημεία εξυπηρέτησης

Αναφερόμενος φορέας, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ψηφιακά σημεία παροχής

  Αριθμός δικαιολογητικών

  0

  Κόστος

  0

  Εκτιμώμενος χρόνος

  6
  Μήνες

  Περιγραφή

  Η διαδικασία αφορά στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για Διπλωμάτες ξένων χωρών, με έμφαση σε θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και επί άλλων διπλωματικών ζητημάτων, όπως τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διπλωματική πρακτική και εθιμοτυπία, η πολιτιστική διπλωματία, τα προξενικά ζητήματα κ.ά. Απευθύνεται σε υπαλλήλους του Διπλωματικού Σώματος.

  Βασικές πληροφορίες

  Σχετικοί σύνδεσμοι

  Θεσμικός φορέας

  Φορέας ως σημείο εξυπηρέτησης

  Παρατηρήσεις

  Η συμμετοχή των ξένων διπλωματών στα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσεως της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ή μέσω των Ελληνικών Αρχών στο Εξωτερικό.

  Τελευταία ενημέρωση

  Αίτηση
  Τι θα χρειαστείτε

   Εκτύπωση

   Προϋποθέσεις

    Κόστος

     Σχετικά
     NACE

     Εξερχόμενα

     Εξερχόμενα

     Άλλο

     Xρήσεις

     Άλλο

     Βήματα

      Ψηφιακά βήματα

       Άλλες πληροφορίες

       Επίσημος τίτλος

       Σεμινάρια για Διπλωμάτες Ξένων Χωρών επί Διαφόρων Διπλωματικών Θεμάτων και Θεμάτων Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής


       Νομοθεσία

        Κατηγορίες

        Έναυσμα

        Αιτούμενη

        Έναυσμα (τρόπος υποβολής)

        Έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας/δημόσιου φορέα

        Τύπος

        Αμφιστρεφής

        ,


       • 1 Εργασιακές Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν την ιδιότητα του Διπλωμάτη σε μία ξένη χώρα και να αιτούνται τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο μέσω του φορέα που υπηρετούν, δηλαδή μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, ή της Πρεσβείας της χώρας τους, ή μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσεως της ΕΕ.

        Όχι Όχι

       • Νόμος 44-49 4781 2021 31 Α

        Περιγραφή ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ περί Διπλωματικής Ακαδημίας του Νόμου: "Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλες διατάξεις."

        Νομικές παραπομπές http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEzH9d6xfVpRXdtvSoClrL8jAxhWxkwjzrtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb zFijP0rUndfYkImccClfC9QynHWO Vwy1FW6GpJA-71t4BL

       • 1 Επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών ξένης χώρας ή την Πρεσβεία, ή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσεως της ΕΕ.

        Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση


        Περιγραφή Προπαρασκευαστικές επαφές για τον καθορισμό του χρόνου που θα διεξαχθεί το Σεμινάριο, του περιεχομένου του και του αριθμού συμμετεχόντων, διπλωματών από μία, ή περισσότερες ξένες χώρες ή/και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσεως της ΕΕ.

        Όχι Όχι


       • 2 Ορισμός προθεσμίας για συμμετοχή ενδιαφερόμενων. Συγκέντρωση των αιτήσεων συμμετοχής.

        Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση


        Περιγραφή Καθορίζεται προθεσμία, εντός της οποίας αναμένονται οι απαντήσεις για συμμετοχή στο Σεμινάριο. Συγκεντρώνονται οι αιτήσεις συμμετοχής.

        Σημειώσεις Δεν υπάρχει ειδική φόρμα αιτήσεως συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες συνήθως ανακοινώνονται με απλή επιστολή, ή ακόμη και με ηλεκτρονικό μήνυμα του φορέα τους προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

        Όχι Όχι


       • 3 Επαφές με διευθύνσεις και φορείς εντός και εκτός Υπουργείου Εξωτερικών για τον καθορισμό του προγράμματος του σεμιναρίου και των ομιλητών.

        Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδια Διεύθυνση


        Σημειώσεις Σε αυτό το βήμα καθορίζεται το περιεχόμενο, το πρόγραμμα, οι ομιλητές και οι τελικές ημερομηνίες πραγματοποίησης του Σεμιναρίου.

        Όχι Όχι


       • 4 Ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για το τελικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.


        Περιγραφή Η Διπλωματική Ακαδημία ενημερώνει τους συμμετέχοντες ξένους διπλωμάτες για το τελικό πρόγραμμα του σεμιναρίου μέσω των ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα, ή μέσω των ελληνικών Αρχών στο Εξωτερικό, ή μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσεως της ΕΕ.

        Όχι Όχι


       • 5 Πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.        Όχι Ναι       • Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.