|
|
| Γραμμή 110: |
Γραμμή 110: |
| | |process_conditions_type=Διοικητικές | | |process_conditions_type=Διοικητικές |
| | |process_conditions_name=Η χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. γίνεται στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που υποβάλλουν σχετική αίτηση εφόσον πληρούν συνδυαστικά: | | |process_conditions_name=Η χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. γίνεται στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που υποβάλλουν σχετική αίτηση εφόσον πληρούν συνδυαστικά: |
| − | Α) τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 του άρθρου 7 της υπ αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά το διοικητικό έλεγχο για τη χορήγηση του σήματος και Β) τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 2 και τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 3 του άρθρου 8 της υπ αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά τον δειγματοληπτικό επιτόπιο έλεγχο μετά τη χορήγηση του σήματος. | + | Α) τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 του άρθρου 7 της υπ΄αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά το διοικητικό έλεγχο για τη χορήγηση του σήματος και Β) τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 2 και τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 3 του άρθρου 8 της υπ΄αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά τον δειγματοληπτικό επιτόπιο έλεγχο, μετά τη χορήγηση του σήματος. |
| | Προϋποθέσεις - Υποχρεωτικά Κριτήρια : | | Προϋποθέσεις - Υποχρεωτικά Κριτήρια : |
| − | * Προσφορά τουλάχιστον επτά (7) εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ανάλογα με τον γεωγραφικό χάρτη της επιχείρησης/ περιφέρειας ή που βασίζονται σε αυτές. | + | * Προσφορά τουλάχιστον επτά (7) εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ανάλογα με τον γεωγραφικό χάρτη της επιχείρησης/ περιφέρειας ή που βασίζονται σε αυτές. |
| − | * Προσφορά «ελληνικής σαλάτας» κατά τους θερινούς μήνες. | + | * Προσφορά «ελληνικής σαλάτας» κατά τους θερινούς μήνες. |
| − | * Προσφορά τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα | + | * Προσφορά τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα. |
| − | * Προσφορά τουλάχιστον τεσσάρων (4) ελληνικών τυριών, με έμφαση κατά περίπτωση σε τοπικές παραγωγές. | + | * Προσφορά τουλάχιστον τεσσάρων (4) ελληνικών τυριών, με έμφαση κατά περίπτωση σε τοπικές παραγωγές. |
| − | * Χρησιμοποίηση αποκλειστικά καλής ποιότητας ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τα μαγειρευτά και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τις σαλάτες νωπές ή βραστές. | + | * Χρησιμοποίηση αποκλειστικά καλής ποιότητας ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τα μαγειρευτά και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τις σαλάτες νωπές ή βραστές. |
| − | * Σε περίπτωση που προσφέρονται πατάτες τηγανητές πρέπει να είναι "ελληνικές πατάτες τηγανητές" σε ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. | + | * Σε περίπτωση που προσφέρονται πατάτες τηγανητές πρέπει να είναι "ελληνικές πατάτες τηγανητές" σε ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. |
| − | * Προσφορά ελληνικού καφέ που θα παρασκευάζεται στη φωτιά ή στη χόβολη και όχι στον ατμό. | + | * Προσφορά ελληνικού καφέ που θα παρασκευάζεται στη φωτιά ή στη χόβολη και όχι στον ατμό. |
| − | * Το κουβέρ να περιλαμβάνει ελιές, ή/ και πάστα ελιάς, ή/ και τοπικό ορεκτικό. | + | * Το κουβέρ να περιλαμβάνει ελιές, ή/ και πάστα ελιάς, ή/ και τοπικό ορεκτικό. |
| − | * Προσφορά 3 επιλογές εμφιαλωμένων οίνων και 3 επιλογές εμφιαλωμένων αποσταγμάτων από Έλληνες παραγωγούς. | + | * Προσφορά 3 επιλογών εμφιαλωμένων οίνων και 3 επιλογών εμφιαλωμένων αποσταγμάτων από Έλληνες παραγωγούς. |
| − | * Ανάρτηση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα που θα χορηγηθεί σε εμφανές σημείο του χώρου, στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες του τουριστικού καταλύματος καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου έχει παρουσία το κατάλυμα. | + | * Ανάρτηση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα που θα χορηγηθεί σε εμφανές σημείο του χώρου, στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες του τουριστικού καταλύματος καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου έχει παρουσία το κατάλυμα. |
| − | όπως ενδεικτικά "προσφορά τουλάχιστον 7 εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές", προσφορά ελληνικής σαλάτας", "ένα τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές οι παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα, με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και σε προϊόντα Π.Ο.Π.", "προσφορά 4 ελληνικών τυριών", κ.α. , ήτοι ενδεικτικά "ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης", "ποιότητα χώρου εστίασης", "ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας", κ.α. | + | (((((( όπως ενδεικτικά "προσφορά τουλάχιστον 7 εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές", προσφορά ελληνικής σαλάτας", "ένα τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές οι παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα, με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και σε προϊόντα Π.Ο.Π.", "προσφορά 4 ελληνικών τυριών", κ.α. , ήτοι ενδεικτικά "ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης", "ποιότητα χώρου εστίασης", "ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας", κ.α. )))) (ήταν και πριν) |
| − | * Σύντομη περιγραφή, στον κατάλογο, των παραδοσιακών εδεσμάτων για τυχόν αλλεργιογόνα στοιχεία . | + | * Σύντομη περιγραφή, στον κατάλογο, των παραδοσιακών εδεσμάτων για τυχόν αλλεργιογόνα στοιχεία . |
| − | * Λίστα οίνου και αποσταγμάτων με σύντομη περιγραφή των ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων. | + | * Λίστα οίνου και αποσταγμάτων με σύντομη περιγραφή των ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων. |
| − | * Ορθή εκπαίδευση και ενημέρωση των κατά περίπτωση υπεύθυνων για το σέρβις των πελατών αναφορικά με την σωστή παρουσίαση και προώθηση των εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας και των επιλογών ελληνικού οίνου και αποσταγμάτων που περιλαμβάνει το μενού. | + | * Ορθή εκπαίδευση και ενημέρωση των κατά περίπτωση υπεύθυνων για το σέρβις των πελατών αναφορικά με την σωστή παρουσίαση και προώθηση των εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας και των επιλογών ελληνικού οίνου και αποσταγμάτων που περιλαμβάνει το μενού. |
| − | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας στις αίθουσες και υπαίθριους χώρους εστίασης. | + | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας στις αίθουσες και υπαίθριους χώρους εστίασης. |
| − | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, στους χώρους παρασκευής, αποθήκευσης και διάθεσης τροφίμων. | + | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, στους χώρους παρασκευής, αποθήκευσης και διάθεσης τροφίμων. |
| − | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας στους χώρους υγιεινής. | + | * Συνθήκες άψογης καθαριότητας στους χώρους υγιεινής. |
| − | * Τήρηση προδιαγραφών ασφάλειας τροφίμων και εκπαίδευση προσωπικού στους όρους υγιεινής όπως περιγράφονται στους οδηγούς ΕΦΕΤ. | + | * Τήρηση προδιαγραφών ασφάλειας τροφίμων και εκπαίδευση προσωπικού στους όρους υγιεινής όπως περιγράφονται στους οδηγούς ΕΦΕΤ. |
| − | * Τήρηση κανόνων υγιεινής από το προσωπικό | + | * Τήρηση κανόνων υγιεινής από το προσωπικό. |
| − | * Ποιότητα εξοπλισμού | + | * Ποιότητα εξοπλισμού. |
| − | * Αρτιότητα εγκαταστάσεων και εξοπλισμού | + | * Αρτιότητα εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. |
| | | | |
| | Τα Βαθμολογούμενα κριτήρια (που πρέπει να υπερβαίνουν τους 25 βαθμούς) είναι τα εξής: | | Τα Βαθμολογούμενα κριτήρια (που πρέπει να υπερβαίνουν τους 25 βαθμούς) είναι τα εξής: |
| − | * Κ.21 Ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης | + | * Κ.21 Ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης. |
| − | * Κ.22 Ποιότητα χώρου εστίασης (Άνεση αίθουσας) | + | * Κ.22 Ποιότητα χώρου εστίασης (Άνεση αίθουσας). |
| − | * Κ.23 Ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας | + | * Κ.23 Ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας. |
| − | * Κ.24 Ποικιλία οίνου και αποσταγμάτων | + | * Κ.24 Ποικιλία οίνου και αποσταγμάτων. |
| − | * Κ.25 Ποιότητα και παρουσίαση εδεσμάτων | + | * Κ.25 Ποιότητα και παρουσίαση εδεσμάτων. |
| − | * Κ.26 Προσφορά τοπικών προϊόντων | + | * Κ.26 Προσφορά τοπικών προϊόντων. |
| − | * Κ.27 Προσφορά καλού ψωμιού ή χειροποίητου φύλλου για ελληνικές παραδοσιακές πίτες | + | * Κ.27 Προσφορά καλού ψωμιού ή χειροποίητου φύλλου για ελληνικές παραδοσιακές πίτες. |
| − | * Κ.28 Συντήρηση κρασιού | + | * Κ.28 Συντήρηση κρασιού. |
| − | * Κ.29 Τήρηση προδιαγραφών για Άτομα με Αναπηρίες | + | * Κ.29 Τήρηση προδιαγραφών για Άτομα με Αναπηρίες. |
| − | * Κ.30 Συνολική Ποιότητα | + | * Κ.30 Συνολική Ποιότητα. |
| | }} | | }} |
| | {{process evidences cost | | {{process evidences cost |