|
|
| Γραμμή 60: |
Γραμμή 60: |
| | |process_conditions_type=Διοικητικές | | |process_conditions_type=Διοικητικές |
| | |process_conditions_name=Η χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. γίνεται στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που υποβάλλουν σχετική αίτηση εφόσον πληρούν: | | |process_conditions_name=Η χορήγηση του Ε.Σ.Π.Ε.Κ. γίνεται στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που υποβάλλουν σχετική αίτηση εφόσον πληρούν: |
| − | Α) στην περίπτωση του διοικητικού ελέγχου τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 του άρθρου 7 της υπ΄αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά το διοικητικό έλεγχο για τη χορήγηση του σήματος και Β) τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 2 και τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 3 του άρθρου 8 της υπ΄αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού που ελέγχονται κατά τον δειγματοληπτικό επιτόπιο έλεγχο, μετά τη χορήγηση του σήματος. | + | Α) στην περίπτωση του διοικητικού ελέγχου τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 1 του άρθρου 7 της υπ αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού και Β) στην περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου, τα "υποχρεωτικά κριτήρια" του πίνακα 2 και τα "βαθμολογούμενα κριτήρια" του πίνακα 3 του άρθρου 8 της υπ αριθ. 450/10.01.2025 (ΦΕΚ 159/Β) Απόφασης της Υπουργού Τουρισμού. |
| | Προϋποθέσεις - Υποχρεωτικά Κριτήρια : | | Προϋποθέσεις - Υποχρεωτικά Κριτήρια : |
| − | ** Προσφορά τουλάχιστον επτά (7) εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ανάλογα με τον γεωγραφικό χάρτη της επιχείρησης/ περιφέρειας ή που βασίζονται σε αυτές.
| + | Κ.1 Προσφορά τουλάχιστον επτά (7) εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ανάλογα με τον γεωγραφικό χάρτη της επιχείρησης/ περιφέρειας ή που βασίζονται σε αυτές. |
| − | ** Προσφορά «ελληνικής σαλάτας» κατά τους θερινούς μήνες.
| + | Κ.2 Προσφορά «ελληνικής σαλάτας» κατά τους θερινούς μήνες. |
| − | ** Προσφορά τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα.
| + | Κ.3 Προσφορά ενός τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα. |
| − | ** Προσφορά τουλάχιστον τεσσάρων (4) ελληνικών τυριών, με έμφαση κατά περίπτωση σε τοπικές παραγωγές.
| + | Κ.4 Προσφορά τουλάχιστον τεσσάρων (4) ελληνικών τυριών, με έμφαση κατά περίπτωση σε τοπικές παραγωγές. |
| − | ** Χρησιμοποίηση αποκλειστικά καλής ποιότητας ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τα μαγειρευτά και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τις σαλάτες νωπές ή βραστές.
| + | Κ.5 Χρησιμοποίηση αποκλειστικά καλής ποιότητας ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τα μαγειρευτά και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ελληνικής παραγωγής για τις σαλάτες νωπές ή βραστέ με σχετική μνεία στους τιμοκαταλόγους. |
| − | ** Σε περίπτωση που προσφέρονται πατάτες τηγανητές πρέπει να είναι "ελληνικές πατάτες τηγανητές" σε ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
| + | Κ.6 Σε περίπτωση που προσφέρονται πατάτες τηγανητές πρέπει να είναι "ελληνικές πατάτες τηγανητές" τηγανισμένες σε ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. |
| − | ** Προσφορά ελληνικού καφέ που θα παρασκευάζεται στη φωτιά ή στη χόβολη και όχι στον ατμό.
| + | Κ.7 Προσφορά ελληνικού καφέ που θα παρασκευάζεται στη φωτιά ή στη χόβολη και όχι στον ατμό. |
| − | ** Το κουβέρ να περιλαμβάνει ελιές, ή/ και πάστα ελιάς, ή/ και τοπικό ορεκτικό.
| + | Κ.8 Προσφορά 3 επιλογών εμφιαλωμένων οίνων και 3 επιλογών εμφιαλωμένων αποσταγμάτων από Έλληνες παραγωγούς. |
| − | ** Προσφορά 3 επιλογών εμφιαλωμένων οίνων και 3 επιλογών εμφιαλωμένων αποσταγμάτων από Έλληνες παραγωγούς.
| |
| | ** Ανάρτηση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα που θα χορηγηθεί σε εμφανές σημείο του χώρου, στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες του τουριστικού καταλύματος καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου έχει παρουσία το κατάλυμα. | | ** Ανάρτηση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα που θα χορηγηθεί σε εμφανές σημείο του χώρου, στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες του τουριστικού καταλύματος καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου έχει παρουσία το κατάλυμα. |
| | (((((( όπως ενδεικτικά "προσφορά τουλάχιστον 7 εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές", προσφορά ελληνικής σαλάτας", "ένα τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές οι παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα, με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και σε προϊόντα Π.Ο.Π.", "προσφορά 4 ελληνικών τυριών", κ.α. , ήτοι ενδεικτικά "ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης", "ποιότητα χώρου εστίασης", "ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας", κ.α. )))) (ήταν και πριν) | | (((((( όπως ενδεικτικά "προσφορά τουλάχιστον 7 εδεσμάτων ελληνικής ή τοπικής κουζίνας που ακολουθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές", προσφορά ελληνικής σαλάτας", "ένα τουλάχιστον μενού τριών (3) γευμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται σε ελληνικές οι παραδοσιακές συνταγές και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα, με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και σε προϊόντα Π.Ο.Π.", "προσφορά 4 ελληνικών τυριών", κ.α. , ήτοι ενδεικτικά "ποιότητα δομικών υλικών, υλικών διακόσμησης και επίπλωσης", "ποιότητα χώρου εστίασης", "ποικιλία εδεσμάτων Ελληνικής Κουζίνας", κ.α. )))) (ήταν και πριν) |