Καταχώριση χώρων σφαγής πουλερικών και λαγόμορφων

Από Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτηση



b7f608fd-b9a7-45e7-8b87-994407edd3e9 295944

Με μια ματιά

Σημεία εξυπηρέτησης

Ψηφιακά σημεία παροχής

  • Δεν παρέχεται ψηφιακά

Αριθμός δικαιολογητικών

2

Κόστος

Παρέχεται χωρίς κόστος

Εκτιμώμενος χρόνος

2 μήνες

Περιγραφή

Η διαδικασία αυτή αφορά στην καταχώριση από κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, κατόπιν αιτήματος ενδιαφερόμενου, των χώρων σφαγής, οι οποίοι βρίσκονται εντός αγροκτήματος, όπου σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως, τα οποία δύνανται να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή στο αγρόκτημα τους

ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό ή/και

Καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν το κρέας στον τελικό καταναλωτή. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Βασικές πληροφορίες

Θεσμικός φορέας

Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Υπηρεσία / οργανική μονάδα εποπτευόμενου φορέα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρέχεται σε

Σχετικοί σύνδεσμοι

Παρατηρήσεις

Κάθε περιφερειακή ενότητα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί μητρώο για τους καταχωρισμένους χώρους σφαγής αρμοδιότητάς της

Τελευταία ενημέρωση

27/05/2024

Αίτηση




Τι θα χρειαστείτε

    Εκτύπωση

    Προϋποθέσεις

      Κόστος

        Σχετικά




        Εξερχόμενα

        Εξερχόμενα

        Απόφαση, Διοικητική πράξη, Ενημέρωση Μητρώου

        Βήματα

          Ψηφιακά βήματα

            Άλλες πληροφορίες

            Εναλλακτικοί τίτλοι

            Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων σφαγής και διάθεσης μικρών ποσοτήτων κρέατος πουλερικών και λαγόμορφων από τους παραγωγούς, σε εφαρμογή της περίπτωσης δ της παρ. 3 του άρθρου 1 του Κανονισμού 853/2004

            Επίσημος τίτλος

            Καταχώριση χώρων σφαγής πουλερικών και λαγόμορφων

            Γλώσσες παροχής

            Ελληνικά

            Νομοθεσία

              Κατηγορίες

              Είδος διαδικασίας

              Έναυσμα

              Αιτούμενη

              Τρόπος υποβολής

              Αίτηση (έντυπο)

              Τύπος

              Εξωστρεφής


            • 1 Άλλο Τα αγροκτήματα εκτροφής πουλερικών και λαγόμορφων, να σφάζουν μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) πουλερικά και λαγόμορφα ετησίως με σκοπό να προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή ή/και στην εβδομαδιαία αγορά που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτό

              Όχι Όχι

            • 2 Υγειονομικές Να σφάζουν μέχρι εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα πουλερικά ή λαγόμορφα χωρίς τεμαχισμό, την εβδομάδα, δικής τους παραγωγής, εντός του αγροκτήματος σε χώρους σφαγής και διατηρούνται και μεταφέρονται υπό ψύξη, ώστε η θερμοκρασία τους να μην υπερβαίνει τους 4 °C και να εκτίθενται προς πώληση μόνο σε ψυγείο προθήκη.

              Όχι Όχι

            • 3 Υγειονομικές Ο ιδιοκτήτης των χώρων σφαγής υποχρεούται να διατηρεί για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στο αγρόκτημά του, αρχείο στο οποίο καταγράφονται το είδος και ο αριθμός των ζώων που σφάζονται καθώς και η ημερομηνία της σφαγής τους καθώς και ο αγοραστής του κρέατος, με εξαίρεση τους τελικούς καταναλωτές

              Όχι Όχι

            • 4 Υγειονομικές Το κρέας των πουλερικών ή λαγόμορφων που διατίθεται πρέπει να φέρει ετικέτα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής, τον κωδικό εκμετάλλευσης, τον αριθμό καταχώρισης του σφαγείου και την ημερομηνία σφαγής και διατηρησιμότητας, καθώς και τα στοιχεία που προβλέπονται στον Κανονισμό 1169/2011, στον Εκτελεστικό Κανονισμό 1337/2013 και στα τυχόν εθνικά συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής τους

              Όχι Όχι

            • Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.