Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εντός Τουριστικού Καταλύματος ή Ειδικής Τουριστικής Υποδομής

Από Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτησηb45d8f4c-d27a-45fc-9e83-afd52110f392 458427

Με μια ματιά

Ψηφιακά σημεία παροχής

Αριθμός δικαιολογητικών

4 έως 12

Κόστος

300 €

Προθεσμία διεκπεραίωσης

5 ημέρες

Περιγραφή

Η διαδικασία αφορά σε ενέργειες που πρέπει να προβεί ο φορέας δραστηριότητας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εντός κύριου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχείο, οργανωμένη τουριστική κατασκήνωση, ξενώνες φιλοξενίας νέων), ή εγκατάστασης ειδικής τουριστικής υποδομής (συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ, τουριστικός λιμένας, χιονοδρομικό κέντρο, θεματικό πάρκο, εγκατάσταση ιαματικού τουρισμού, κέντρο προπονητικού και αθλητικού τουρισμού, ορειβατικό καταφύγιο) πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης.

Βασικές πληροφορίες

Θεσμικός φορέας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οργανική μονάδα θεσμικού φορέα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΕΥΠΑΤΕ)


Σχετικοί σύνδεσμοι


Αίτηση

Τύπος αίτησης

Γνωστοποίηση/Αναγγελία/Ανακοίνωση

Κατάθεση

Κατάθεση από τον αιτούντα (ψηφιακή)

Κατατίθεται από

Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα

Τίτλος

Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εντός κύριας τουριστικής δραστηριότητας (τουριστικού καταλύματος ή εγκατάστασης ειδικής τουριστικής υποδομής)

Τι θα χρειαστείτε

Μέσα εξακρίβωσης της ταυτότητας, ταυτοποίησης και υπογραφής

Ταυτοποίηση με κωδικούς TAXISnet

  Εκτύπωση

  Προϋποθέσεις

   Κόστος

    Σχετικά
    NACE

    • 47.11 Λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα που πωλούν κυρίως τρόφιμα, ποτά ή καπνό
    • 47.19 Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα
    • 47.24 Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε ειδικευμένα καταστήματα
    • 47.25 Λιανικό εμπόριο ποτών σε ειδικευμένα καταστήματα
    • 47.29 Λιανικό εμπόριο άλλων τροφίμων σε ειδικευμένα καταστήματα
    • 56.1 Δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
    • 56.21 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
    • 56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης
    • 56.3 Δραστηριότητες παροχής ποτών
    • 96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

    Εξερχόμενα

    Εξερχόμενα

    Παραγωγή εγγράφου

    Βήματα

     Ψηφιακά βήματα

      Άλλες πληροφορίες

      Εναλλακτικοί τίτλοι

      Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ εντός τουριστικού καταλύματος ή Εγκατάστασης Ειδικής Τουριστικής Υποδομής Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ εντός τουριστικής δραστηριότητας

      Επίσημος τίτλος

      Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εντός τουριστικής δραστηριότητας (Τουριστικού Καταλύματος ή εγκατάστασης Ειδικής Τουριστικής Υποδομής)

      Τρόπος παροχής υπηρεσιών

      Εγκατάστασης

      Μητρώα που τηρούνται

      ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Η.Τ.Ε

      Νομοθεσία

       Κατηγορίες

       Είδος διαδικασίας

       Έναυσμα

       Γνωστοποίηση/Ανακοίνωση

       Τρόπος υποβολής

       Αίτηση (ψηφιακά)

       Τύπος

       Εξωστρεφής

       ,,,


      • 1 Κτιριακές Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να βρίσκεται εντός τουριστικού καταλύματος ή αδειοδοτημένης εγκατάστασης ειδικής τουριστικής υποδομής

       Όχι Όχι

      • 2 Εταιρικού δικαίου Σύσταση επιχείρησης (ατομική, εταιρική)

       Όχι Όχι

      • 3 Κατοχής κωδικών για είσοδο σε λογισμικό Ο αιτών να έχει προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

       Όχι Όχι

      • 4 Πολεοδομικές Τήρηση κτιριολογικών προϋποθέσεων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

       Όχι Όχι

      • 5 Υγειονομικές Ορισμός υγειονομικώς υπεύθυνου του καταστήματος.

       Όχι Όχι

      • 6 Τεχνικές Εφόσον γίνεται χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων σε υπαίθριο χώρο, πρέπει να διασφαλίζεται το επιπέδου θορύβου.

       Όχι Όχι

      • 7 Διοικητικές Εφόσον γίνεται χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου απαιτείται έκδοση σχετικής άδειας.

       Όχι Όχι

      • 8 Τεχνικές Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι κέντρο διασκέδασης, παιδότοπος, αρτοποιείο, θέατρο, κινηματογράφος, κινητή καντίνα.

       Όχι Όχι

      • 9 Πολεοδομικές Εφόσον γίνεται χρήση κοινόχρηστου χώρου απαιτείται έκδοση σχετικής άδειας.

       Όχι Όχι

      • 10 Διοικητικές Να έχει λάβει τη βεβαίωση της παρ. 2 του άρθρου 28 ν. 4442/2016 σε περίπτωση που το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται εντός του ίδιου γηπέδου / οικοπέδου με το τουριστικό κατάλυμα.

       Όχι Όχι

      • 11 Εργασιακές Να τηρεί τα προβλεπόμενα αρχεία με τα στοιχεία του προσωπικού, τα πιστοποιητικά υγείας τους και τις βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

       Όχι Όχι

      • 12 Τεχνικές Κυκλοφοριακή σύνδεση, εφόσον απαιτείται.

       Όχι Όχι

      • 13 Υγειονομικές Να πληρούνται οι όροι της εκάστοτε υγειονομικής διάταξης και να τηρούνται τα προβλεπόμενα αρχεία με τα στοιχεία του προσωπικού, τα πιστοποιητικά υγείας τους και τις βεβαιώσεις συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

       Όχι Όχι

      • 1 Γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος 300 €

       Κωδικός e-παραβόλου 1436

       Υπολογισμός κόστους Βάσει συνθήκης, Εφάπαξ

       Τρόπος Πληρωμής ΕΛΤΑ, Ταμείο τραπέζης, Ψηφιακά (χρεωστική/πιστωτική κάρτα), Ψηφιακά (web banking)

       Είδος κόστους e-Παράβολο

       Σύνδεσμος Παραβόλου https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/create.htm?langId=1

       Όχι

      • 1 Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό κατά την παρ. 8 του άρθρου 107 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), στην οποία αναγράφεται η ακριβής θέση του ακινήτου, το συνολικό εμβαδό του κύριου χώρου μετά των παραρτημάτων αυτού και βεβαιώνεται ρητά με παραπομπή στα σχετικά νομιμοποιητικά στοιχεία ότι ο χώρος είναι νομίμως υφιστάμενος -αναφορικά με την κατασκευή και τη χρήση ως Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)- και πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης για να λειτουργήσει ως ΚΥΕ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Οικοδομικό και Κτιριοδομικό Κανονισμό, τον Κανονισμό Πυροπροστασίας, τις εκάστοτε ισχύουσες γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, καθώς και τις κτιριολογικές προδιαγραφές της ειδικής για τη δραστηριότητα νομοθεσίας. Η ανωτέρω βεβαίωση συνοδεύεται από: I. αντίγραφα όλων των δημόσιων εγγράφων περί της πολεοδομικής νομιμότητας (οικοδομικής αδείας, αναθεώρησης ή ενημέρωσης οικοδομικής αδείας, έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, απόφασης εξαίρεσης από κατεδάφιση, άδειας νομιμοποίησης, βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής σε διατάξεις εξαίρεσης από την κατεδάφιση, βεβαίωσης εξόφλησης ποσού 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου κ.λπ.), II. αντίγραφα εγκεκριμένων κατόψεων του χώρου, που πρόκειται να λειτουργήσει το ΚΥΕ, στα οποία αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του. Εφόσον, λόγω κτιριολογικών προδιαγραφών είναι απαραίτητη η απεικόνιση επιπρόσθετων στοιχείων επί των ανωτέρω εγκεκριμένων σχεδίων, είναι δυνατή η αποτύπωση αυτών στα ανωτέρω αντίγραφα με ευθύνη του ιδιώτη μηχανικού ή η σύνταξη νέου σχεδίου που θα συνοδεύει το ανωτέρω αντίγραφο. Τα αντίγραφα των εγκεκριμένων κατόψεων αφορούν την τελευταία νομιμοποιητική πράξη τη σχετική με τον χώρο εγκατάστασης του ΚΥΕ και αναλόγως με την περίπτωση προέρχονται είτε από το πληροφοριακό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-adeies, είτε από το πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων, είτε από το έντυπο αρχείο της ΥΔΟΜ ανάλογα με το είδος της νομιμοποιητικής πράξης της περίπτωσης Ι (ηλεκτρονικής ή έντυπης). Βεβαίωση

       Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό κατά την παρ. 8 του άρθρου 107 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), στην οποία αναγράφεται η ακριβής θέση του ακινήτου, το συνολικό εμβαδό του κύριου χώρου μετά των παραρτημάτων αυτού και βεβαιώνεται ρητά με παραπομπή στα σχετικά νομιμοποιητικά στοιχεία ότι ο χώρος είναι νομίμως υφιστάμενος -αναφορικά με την κατασκευή και τη χρήση ως Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)- και πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης για να λειτουργήσει ως ΚΥΕ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Οικοδομικό και Κτιριοδομικό Κανονισμό, τον Κανονισμό Πυροπροστασίας, τις εκάστοτε ισχύουσες γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, καθώς και τις κτιριολογικές προδιαγραφές της ειδικής για τη δραστηριότητα νομοθεσίας. Η ανωτέρω βεβαίωση συνοδεύεται από: I. αντίγραφα όλων των δημόσιων εγγράφων περί της πολεοδομικής νομιμότητας (οικοδομικής αδείας, αναθεώρησης ή ενημέρωσης οικοδομικής αδείας, έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, απόφασης εξαίρεσης από κατεδάφιση, άδειας νομιμοποίησης, βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής σε διατάξεις εξαίρεσης από την κατεδάφιση, βεβαίωσης εξόφλησης ποσού 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου κ.λπ.), II. αντίγραφα εγκεκριμένων κατόψεων του χώρου, που πρόκειται να λειτουργήσει το ΚΥΕ, στα οποία αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του. Εφόσον, λόγω κτιριολογικών προδιαγραφών είναι απαραίτητη η απεικόνιση επιπρόσθετων στοιχείων επί των ανωτέρω εγκεκριμένων σχεδίων, είναι δυνατή η αποτύπωση αυτών στα ανωτέρω αντίγραφα με ευθύνη του ιδιώτη μηχανικού ή η σύνταξη νέου σχεδίου που θα συνοδεύει το ανωτέρω αντίγραφο. Τα αντίγραφα των εγκεκριμένων κατόψεων αφορούν την τελευταία νομιμοποιητική πράξη τη σχετική με τον χώρο εγκατάστασης του ΚΥΕ και αναλόγως με την περίπτωση προέρχονται είτε από το πληροφοριακό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-adeies, είτε από το πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων, είτε από το έντυπο αρχείο της ΥΔΟΜ ανάλογα με το είδος της νομιμοποιητικής πράξης της περίπτωσης Ι (ηλεκτρονικής ή έντυπης).

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


       Όχι 9703

      • 2 Υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού, ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση ή η είσοδος-έξοδος, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η εγκατάσταση (άρθρα 32 παρ. 1 και 39 του β.δ. 465/1970 (Α’ 150) αντίστοιχα), εκτελέσθηκαν πλήρως και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια, εφόσον απαιτείται. Δήλωση

       Υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού, ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση ή η είσοδος-έξοδος, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η εγκατάσταση (άρθρα 32 παρ. 1 και 39 του β.δ. 465/1970 (Α’ 150) αντίστοιχα), εκτελέσθηκαν πλήρως και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια, εφόσον απαιτείται.

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


       Όχι 9429

      • 3 Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων και την υπ΄αρ. 13/2021 (Β’ 5519) Πυροσβεστική Διάταξη, στις περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με θεωρητικό πληθυσμό άνω των 150 ατόμων ή με χρήση υγραερίου για τις λειτουργικές ανάγκες αυτών. Πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας

       Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων και την υπ΄αρ. 13/2021 (Β’ 5519) Πυροσβεστική Διάταξη, στις περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με θεωρητικό πληθυσμό άνω των 150 ατόμων ή με χρήση υγραερίου για τις λειτουργικές ανάγκες αυτών.

       Σχετικός σύνδεσμος: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/adeiodoteseis-kai-summorphose/egkriseis-kai-pistopoietika-energetikes-puroprostasias-e-adeies

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα

       Σχετιζόμενη διαδικασία: Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας

       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


       Όχι 3804

      • 4 Σε περίπτωση μη απαίτησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων, που τηρείται στο φάκελο της επιχείρησης στον χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μελέτη

       Σε περίπτωση μη απαίτησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων, που τηρείται στο φάκελο της επιχείρησης στον χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Κτιριακές, Τεχνικές

       Αποτελεί εναλλακτικό δικαιολογητικό του: 3

       Ναι 8412

      • 5 Υπεύθυνη δήλωση του υγειονομικώς υπευθύνου του καταστήματος, με την οποία αποδέχεται τον διορισμό του (στην περίπτωση που ο υγειονομικώς υπεύθυνος δεν ταυτίζεται με τον φορέα της δραστηριότητας). Δήλωση

       Υπεύθυνη δήλωση του υγειονομικώς υπευθύνου του καταστήματος, με την οποία αποδέχεται τον διορισμό του (στην περίπτωση που ο υγειονομικώς υπεύθυνος δεν ταυτίζεται με τον φορέα της δραστηριότητας).

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Εργασιακές, Ταυτοπροσωπίας, Υγειονομικές

       Όχι 9429

      • 6 Αποδεικτικό πληρωμής παραβόλου Ηλεκτρονικό παράβολο

       Αποδεικτικό πληρωμής παραβόλου

       Σχετικός σύνδεσμος: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/pleromes-kai-parabola/elektroniko-parabolo-e-parabolo

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα

       Σχετιζόμενη διαδικασία: Ηλεκτρονικό Παράβολο

       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Όχι


       Όχι 3385

      • 7 Άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, εφόσον απαιτείται Άδεια χρήσης

       Άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, εφόσον απαιτείται

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Χρήσης

       Όχι 9848

      • 8 Άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής, εφόσον γίνεται χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων πέραν του ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 3 της υπ΄αρ. 3/1996 (Β’ 15) Αστυνομικής Διάταξης. Η άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής εκδίδεται από την αρμόδια αρχή του άρθρου 2 κατά τα οριζόμενα της ανωτέρω διάταξης, ύστερα από τη διατύπωση γνώμης του οικείου Δήμου. Για τη χορήγηση της αδείας παράτασης ωράριού ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση στον Δήμο με προσκόμιση αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξετάζει και γνωμοδοτεί και δίδει έγκριση παράτασης ωραρίου μουσικής. Άδεια

       Άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής, εφόσον γίνεται χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων πέραν του ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 3 της υπ΄αρ. 3/1996 (Β’ 15) Αστυνομικής Διάταξης. Η άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής εκδίδεται από την αρμόδια αρχή του άρθρου 2 κατά τα οριζόμενα της ανωτέρω διάταξης, ύστερα από τη διατύπωση γνώμης του οικείου Δήμου. Για τη χορήγηση της αδείας παράτασης ωράριού ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση στον Δήμο με προσκόμιση αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξετάζει και γνωμοδοτεί και δίδει έγκριση παράτασης ωραρίου μουσικής.

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα

       Σημειώσεις: Σχετιζόμενη διαδικασία: Άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής & μουσικών οργάνων σε ΚΥΕ εντός τουρ. καταλύματος ή Εγκατ/σης Ειδικής Τουριστικής Υποδομής

       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Χρήσης

       Όχι 4627

      • 9 Τεχνική έκθεση μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας που συντάσσεται σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, εφόσον η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων γίνεται σε υπαίθριο χώρο. Έκθεση

       Τεχνική έκθεση μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας που συντάσσεται σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, εφόσον η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων γίνεται σε υπαίθριο χώρο.

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Χρήσης

       Όχι 6631

      • 10 Βεβαίωση της παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4442/2016, σε περίπτωση που το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται εντός του ίδιου γηπέδου/οικοπέδου με το τουριστικό κατάλυμα και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4179/2013 (Α’ 175). Βεβαίωση

       Βεβαίωση της παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4442/2016, σε περίπτωση που το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται εντός του ίδιου γηπέδου/οικοπέδου με το τουριστικό κατάλυμα και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4179/2013 (Α’ 175).

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα

       Σχετιζόμενη διαδικασία: Βεβαίωση Ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένη θέση

       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Ιδιοκτησιακές, Κτιριακές, Πολεοδομικές

       Όχι 9703

      • 11 Σε περίπτωση που ο φορέας της δραστηριότητας είναι νομικό πρόσωπο μη υπόχρεο εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.): Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού του νομικού προσώπου και των τροποποιήσεων του Νομιμοποιητικά έγγραφα νομικών προσώπων

       Σε περίπτωση που ο φορέας της δραστηριότητας είναι νομικό πρόσωπο μη υπόχρεο εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.): Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού του νομικού προσώπου και των τροποποιήσεων του

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Διοικητικές

       Όχι 9338

      • 12 Σε περίπτωση που ο φορέας της δραστηριότητας είναι νομικό πρόσωπο μη υπόχρεο εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.): Νομιμοποιητικά έγγραφα περί εκπροσώπησης του νομικού προσώπου Νομιμοποιητικά έγγραφα νομικών προσώπων

       Σε περίπτωση που ο φορέας της δραστηριότητας είναι νομικό πρόσωπο μη υπόχρεο εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.): Νομιμοποιητικά έγγραφα περί εκπροσώπησης του νομικού προσώπου

       Κατάθεση από: Τήρηση από τον αιτούντα στην επιχείρηση

       Κατατίθεται από: Νομικά πρόσωπα, Φυσικά πρόσωπα


       Αποτελεί δικαιολογητικό υπό προϋποθέσεις: Ναι

       Προϋπόθεση δικαιολογητικού: Νόμιμης εκπροσώπησης

       Όχι 9338

      • Νόμος 28 4442 2016 230 Α

       Περιγραφή Ως τροποποιήθηκε και ισχύει - άρθρο 28, παράγραφος 2 (υποχρέωση λήψης της βεβαίωσης ότι το κατάστημα μπορεί να ιδρυθεί στη συγκεκριμένη θέση).

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=20160100230

      • Προεδρικό Διάταγμα 180 1979 46 Α

       Περιγραφή Περί των όρων λειτουργίας καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως.

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=19790100046

      • Αστυνομική Διάταξη 3 3 1996 15 Β

       Περιγραφή Μέτρα τήρησης κοινής ησυχίας

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=19960200015

      • Υπουργική Απόφαση Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 2017 2161 Β

       Περιγραφή Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών και άλλες διατάξεις

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=20170202161

      • Υπουργική Απόφαση Δ1γ/Γ.Π/38282 2020 2678 Β

       Περιγραφή Προτυποποιημένα Έντυπα Ελέγχου Επιχειρήσεων Υγιονομικού Ενδιαφέροντος

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=20200202678

      • Κοινή Υπουργική Απόφαση 13387 2022 3737 Β

       Περιγραφή Καθορισμός διαδικασίας, περιεχομένου, δικαιολογητικών, παραβόλου και κυρώσεων για τη γνωστοποίηση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικών καταλυμάτων και εντός εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής.

       Νομικές παραπομπές https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek pdf=20220203737

      • 1 Είσοδος στην εφαρμογή


       Περιγραφή Η είσοδος γίνεται με τη χρήση κωδικών taxisnet.

       Όχι Όχι


      • 2 Λήψη γνωστοποίησης

       Αρμόδιος διεκπεραίωσης Λογισμικό

       Τρόπος Υλοποίησης Ενέργεια μέσω λογισμικού

       Περιγραφή Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τη γνωστοποίηση μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος notify business, προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού. Κάθε γνωστοποίηση που υποβάλλεται λαμβάνει μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμός μέσω του συστήματος.

       Όχι Όχι


      • 3 Κοινοποίηση γνωστοποίησης

       Αρμόδιος διεκπεραίωσης Αρμόδιος Υπάλληλος

       Τρόπος Υλοποίησης Ενέργεια μέσω λογισμικού

       Περιγραφή Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού κοινοποιεί τη γνωστοποίηση εντός 5 εργάσιμων ημερών, στην οικεία Υπηρεσία Δόμησης, στην οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Υγειονομική Υπηρεσία της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, στο οικείο αστυνομικό τμήμα και σε κάθε άλλη Υπηρεσία, που κατά την κρίση της πρέπει να λάβει γνώση, προκειμένου αυτές να ασκήσουν τις κατά νόμο ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.

       Σημειώσεις Η κοινοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος www.notifybusiness.gov.gr ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαβιβαστικού εγγράφου για τον σκοπό αυτόν.

       Όχι Όχι      • Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies από εμάς.